25 februar 2006

Podedag i RF

Februar 2006: Podedagen i Rhododendronforeningen, som klart kan anbefales, resulterede i 15 pæne podninger. Det bliver spændende at følge forsøgene i de næste måneder. Jeg gik efter podekviste fra planter med de mest interessante navne, med R. sphaeroblastum som det mest halsbrækkende.

Podningerne blev alle udført på underlag af R. Cunninghams White. Podekvistene blev skåret til i kileform og indsat i et lodret snit i podeunderlaget og surret med gummibånd. Det skulle efter sigende give det bedste resultat. Podningerne er derefter pottet i fugtig sphagnum og placeret i sluttet luft i en kasse.

Nu, næsten et år efter må jeg konstatere at kun tre podninger har overlevet, og en af dem er endda usikker.

Altid bekymringer

Nå, der er jo noget der går godt - og noget der går mindre godt. Havde stor succes med Azaleaer i efteråret, frøene spirede lystigt og planterne blev faktisk ret store.. Men så skete det uventede: de store og flotte frøplanter visnede og var pludselig væk. Måske blev vækstperioden for lang. Nå, men der er blevet sået igen i november/december og så håber jeg at timingen er bedre denne gang.

Andre frøplanter klarer sig heldigvis bedre, der er lovende eksemplarer af f.eks R. macabeanum, R. sanctum, R. minus, R. sinogrande, R. hookeri og R. pachysanthum på vej.